×

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΑΣ

Συχνές ερωτήσεις

Κάντε κλικ στο κουμπί «Σύνδεση / Εγγραφή» στην επάνω γραμμή. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή» μπορείτε να μεταβείτε στη μάσκα εγγραφής και να εισαγάγετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Ακολουθήστε τις οδηγίες και τέλος κάντε κλικ στο κουμπί «Εγγραφή». Στη συνέχεια, θα σας στείλουμε αμέσως επιβεβαίωση για το άνοιγμα του λογαριασμού σας μέσω e-mail. Ανοίξτε το email και ενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ενεργοποίησης. Μετά από αυτό, το προφίλ σας συνδέεται με το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία που σημειώνονται με * και ότι οι καταχωρίσεις σας πληρούν τις απαιτήσεις. Ίσως μόλις κάνατε τυπογραφικό λάθος;
Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι έχετε εγγραφεί προηγουμένως σε αυτήν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μεταβείτε στο «Σύνδεση» και προσπαθήστε να συνδεθείτε με αυτήν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ανά πάσα στιγμή στο προφίλ χρήστη σας στην ενότητα "Κωδικός πρόσβασης". Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να ζητήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης κατά τη σύνδεσή σας. Απλώς κάντε κλικ στο "Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;" Στη συνέχεια, θα σας στείλουμε έναν νέο κωδικό πρόσβασης στη διεύθυνση email που δώσατε.

Η Geberit AquaClean είναι σειρά λεκανών με ενσωματωμένο ντους από την Geberit. Μέσω ψεκασμού επιτυγχάνεται καθαρισμός με ζεστό νερό.

Το απαλό ψέκασμα νερού παρέχει πιο αποτελεσματικό καθαρισμό και είναι πιο φιλικό προς το δέρμα από το χαρτί. Σας αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Μια Geberit AquaClean shower toilet παρέχει απαράμιλλη άνεση και εξασφαλίζει εξαιρετική προσωπική υγιεινή.

H Geberit AquaClean δεν διαφέρει από τις συμβατικές τουαλέτες όσον αφορά την κανονική χρήση. Τη χρησιμοποιείτε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Η διαφορά έγκειται στο τι συμβαίνει στη συνέχεια. Αντί να χρηστιμοποιείτε χαρτί υγείας όπως θα κάνατε εάν χρησιμοποιούσατε ένα συμβατικό WC, η Geberit AquaClean shower toilet σας καθαρίζει απαλά και σχολαστικά με νερό.

Ναι. Λειτουργούν γρήγορα και εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού – ορισμένα μοντέλα επιτρέπουν ακόμη και τη λειτουργία μέσω του τηλεχειριστηρίου ή της εφαρμογής Geberit AquaClean.

Ενώ κάθεστε στην λεκάνη, πατάτε το κουμπί για να ενεργοποιήσετε το σπρέι νερού (στη θερμοκρασία του σώματος) το οποίο σας καθαρίζει με το επίπεδο πίεσης που μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας. Επίσης ορισμένα μοντέλα εξάγουν και εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του εν λόγω μοντέλου, η Geberit AquaClean shower toilet σας στεγνώσει με ζεστό αέρα.

Αυτό εξαρτάται από το μοντέλο που έχετε και πώς αποφασίζετε να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήριο (ανάλογα με το μοντέλο), το οποίο θα σας στεγνώσει απαλά με ζεστό αέρα ή μπορείτε να στεγνώσετε με χαρτί υγείας.

Οι τουαλέτες ντους της Geberit είχαν όνομα Balena μέχρι το τέλος του 2008. Η σειρά προϊόντων αναθεωρήθηκε στις αρχές του 2009 και αναπτύχθηκαν νέα μοντέλα. Το όνομα Geberit AquaClean αντιπροσωπεύει επομένως μια νέα γενιά προϊόντων.

Στο τμήμα WCs με λειτουργεία ψεκασμού, η Geberit προσφέρει ενσωματωμένες και ολοκληρωμένες λύσεις (ολόκληρες κεραμικές μονάδες) καθώς και λύσεις ενίσχυσης για λειτουργία σε υπάρχοντα WCs.

Το νερό είναι το πιο φυσικό μέσο καθαρισμού. Φανταστείτε να καθαρίζετε τον εαυτό σας με χαρτί αντί να κάνετε ντους ή να προσπαθείτε να καθαρίσετε τα βρώμικα πιάτα σας με στεγνές πετσέτες. Οι λύσεις υγιεινής WC που χρησιμοποιούν νερό είναι πιο εμπεριστατωμένες από τη χρήση χαρτιού. Δεν αφήνουν κανένα ίχνος και είναι απαλά πάνω στο δέρμα σας, αφήνοντάς σας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

Ναι, επειδή ο καθαρισμός με νερό είναι πιο εμπεριστατωμένος. Θα αισθανθείτε πραγματικά τη διαφορά – σας αφήνει πολύ πιο καθαρούς από το χαρτί. Το νερό αντιπροσωπεύει την καθαρότητα και την καθαριότητα και ήταν πάντα το βασικό στοιχείο του καθαρισμού και της υγιεινής.

Για όποιον εκτιμά την ευημερία, την καθαριότητα και τη φρεσκάδα.

Οι Geberit AquaClean shower toilet είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για άτομα με προβλήματα υγείας ή ερεθισμό του δέρματος, επειδή επιτρέπουν απαλό, λεπτομερή και χωρίς επαφή καθαρισμό. Με τη βελτίωση της υγιεινής, μπορούν να ανακουφίσουν ή ακόμα και να εξαλείψουν πολλές ασθένειες – όπως για παράδειγμα αιμορροΐδες.

Σήμερα, πολλοί αρχιτέκτονες συνιστούν ότι η προσβασιμότητα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την αρχή κατά το σχεδιασμό μπάνιων. Με αυτό κατά νου, μια AquaClean shower toilet δεν είναι απλώς ένα προϊόν τρόπου ζωής – είναι μια λογική μακροπρόθεσμη επένδυση. Οι Geberit AquaClean shower toilets βοηθούν τους ηλικιωμένους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την λεκάνη εύκολα. Ως τουαλέτα χωρίς φραγμούς, η Geberit AquaClean shower toilet μπορεί επίσης να ενισχύσει την ευημερία και την ανεξαρτησία των ατόμων με αναπηρίες.

Ναι η χρήση της μονάδας ψεκασμού νερού είναι μια πολύ ήπια και άνετη εμπειρία.

Ναι. Ωστόσο, οι άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με την Geberit AquaClean shower toilet – ιδιαίτερα τα παιδιά – πρέπει να διδαχθούν πώς να τη χρησιμοποιούν πρώτα.

Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ μιας Geberit AquaClean shower toilet και μιας συμβατικής τουαλέτας. Εάν η καθαριότητα και η ευημερία είναι σημαντικές για εσάς, αξίζει να επενδύσετε σε μια Geberit AquaClean shower toilet.

Όχι. Η ίδια η εγκατάσταση είναι μόνο ελαφρώς ακριβότερη από ό, τι για ένα συμβατικό WC. Ανάλογα με το κτίριο, ωστόσο, μικρές δομικές τροποποιήσεις μπορεί επίσης να απαιτούνται για το νερό και την τροφοδοσία. Ο εκάστοτε συνεργάτης λιανικής πώλησης μπάνιου θα γνωρίζει τι απαιτείται όταν πρόκειται για το σχεδιασμό του μπάνιου.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση δικτύου. Στην περίπτωση νέων κτιρίων και ανακαινίσεων μπάνιου, η ηλεκτρική σύνδεση θα πρέπει να τοποθετείται σύμφωνα με το επιλεγμένο μοντέλο λεκάνης Geberit AquaClean. Για λύσεις ανακαίνισης, η τροφοδοσία μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στον τοίχο. Ρωτήστε τον υδραυλικό σας ή έναν ηλεκτρολόγο για πιο εξειδικευμένες συμβουλές εάν είναι απαραίτητο.

Ναι, χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία μας, οι Geberit AquaClean shower toilet μπορούν επίσης να εγκατασταθούν ως λύσεις μετασκευής. Σε συνδυασμό με τον πίνακα σχεδιασμού Geberit AquaClean, όλα τα μοντέλα λεκάνης Geberit AquaClean μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα και κομψά στο μπάνιο/WC σας. Οι απαραίτητες συνδέσεις κρύβονται με ένα διακριτικό γυάλινο πλαίσιο. Εάν ανακαινίζετε το μπάνιο σας και θέλετε να αντικαταστήσετε ένα WC που έχει μια ορατή δεξαμενή, ο συνδυασμός Geberit AquaClean και Geberit Monolith είναι μια κομψή εναλλακτική λύση.

Φυσικά. Οι λύσεις ενίσχυσης WC της Geberit είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μία από αυτές τις λύσεις στο διαμέρισμά σας και, όταν μετακομίζετε, μπορείτε απλά να το πάρετε μαζί σας.

Αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία μίσθωσης σας. Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να χρειάζεστε άδεια, καθώς μια λύση Geberit AquaClean WC enhancement μπορεί απλά να απεγκατασταθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν δεν είστε σίγουροι, ωστόσο, μπορείτε φυσικά να ελέγξετε με τον ιδιοκτήτη σας.

Η σειρά Geberit AquaClean διαθέτει μια ποικιλία προϊόντων που ταιριάζουν σε κάθε τύπο σχεδιασμού μπάνιου. Οι σημαντικότερες βασικές λειτουργίες μπορούν να παρασχεθούν από μια WC enhancement solution. Το κορυφαίο μοντέλο – μια ολοκληρωμένη λύση με ενσωματωμένη κεραμική συσκευή WC-παρέχει πολυάριθμα χαρακτηριστικά άνεσης και πρόσθετες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης προσωπικών προφίλ/ρυθμίσεων.
Επικοινωνήστε με ενα τοπικό κατάστημα, το οποίο θα είναι σε θέση να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις τιμές για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση του μπάνιου σας.

Η Geberit AquaClean WC enhancement solution μπορεί να εγκατασταθεί από έναν υδραυλικό ή άλλο εξειδικευμένο άτομο σε περίπου μία ώρα χωρίς καμία εργασία μετατροπής και χωρίς ακαταστασία. Όταν μετακομίζετε, η enhancement solution μπορεί να απεγκατασταθεί εξίσου εύκολα.

Το κόστος κατανάλωσης ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων στο σπίτι, τις συνήθειες χρήσης τους, το συγκεκριμένο μοντέλο και τις εν λόγω λειτουργίες και το εφαρμοστέο μίγμα ηλεκτρικής ενέργειας. Δεδομένου ότι το κόστος ποικίλλει επίσης σημαντικά για τα συμβατικά WCs ανάλογα με τη χρήση και την κατανάλωση χαρτιού, δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός για σύγκριση. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, το μηνιαίο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και νερού για μια Geberit AquaClean shower toilet βρίσκεται στο χαμηλό μονοψήφιο εύρος.

Μια Geberit AquaClean shower toilet είναι πολύ χαμηλής συντήρησης. Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία της, η λεκάνη είναι γρήγορη και εύκολη στον καθαρισμό. Σε ορισμένα μοντέλα, μπορείτε να αφαιρέσετε το κάθισμα της λεκάνης και το καπάκι σε μία μόνο κίνηση για να επιτρέψετε πιο αποτελεσματικό καθαρισμό.

Δεδομένου ότι τα μοντέλα Geberit AquaClean shower toilet διαθέτουν θερμαντήρα συνεχούς ροής υψηλής απόδοσης, Όλες οι συσκευές πρέπει να αφαλατώνονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να εξασφαλίσουν ότι συνεχίζουν να λειτουργούν σωστά. Η τακτική αφαλάτωση θα εγγυηθεί ότι είστε σε θέση να επωφεληθείτε από τη μέγιστη απόδοση και, ως εκ τούτου, τη μέγιστη άνεση ανά πάσα στιγμή. Ο κύκλος αφαλάτωσης θα εξαρτηθεί από τη σκληρότητα του νερού και τον αριθμό των ντους. Η διαδικασία αφαλάτωσης είναι εντελώς ακίνδυνη από περιβαλλοντική άποψη και πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως και για άλλες οικιακές συσκευές. Στην περίπτωση συσκευών με εκχύλιση οσμών, το φίλτρο καταλυτικής οσμής θα πρέπει επίσης να αντικαθίσταται σε ετήσια βάση, προκειμένου να διατηρείται η πλήρης λειτουργικότητα.

Επικοινωνήστε με τον συνεργάτη λιανικής πώλησης του μπάνιου σας ή με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών.

Φυσικά. Τα ανταλλακτικά και οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμα και για παλαιότερα μοντέλα Geberit. Εγχειρίδια χρήσης και άλλες τεχνικές πληροφορίες για τρέχοντα ή προηγούμενα μοντέλα μπορούν να βρεθούν στην σελίδα εξυπηρέτησης πελατών μας.

Όπως συμβαίνει με ένα συμβατικό WC, η διάρκεια ζωής μιας Geberit AquaClean shower toilet θα εξαρτηθεί κυρίως από το πόσο προσεκτικά καθαρίζεται και συντηρείται.

Η ποιότητα και η ασφάλεια των μοντέλων Geberit AquaClean shower toilet μοντέλα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Τα CE-υποχωρητικά προϊόντα μας τηρούν τους σχετικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Όλες οι Geberit AquaClean shower toilets έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί από την ElectroSuisse (σήμανση SEV) και από το SVGW/DVGW.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις WC από την Geberit βαθμολογούνται ιδιαίτερα όσον αφορά τις εκτιμήσεις του κύκλου ζωής και είναι συγκρίσιμες με τις συμβατικές λεκάνες όταν λαμβάνεται υπόψη η κατανάλωση χαρτιού υγείας. Όταν κάνετε συγκρίσεις με την κατανάλωση χαρτιού, η πρόσθετη κατανάλωση νερού για μια λεκάνη shower toilet παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Οι βασικοί παράγοντες για τη σύγκριση είναι στην πραγματικότητα η κατασκευή του χαρτιού τουαλέτας και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση του νερού. Τα προϊόντα Geberit AquaClean επιτρέπουν στους χρήστες να εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια προσαρμόζοντας μεμονωμένα τις ρυθμίσεις του προϊόντος, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.
Σε standby mode (λειτουργία οικονομίας), όλα τα μοντέλα Geberit AquaClean shower toilet καταναλώνουν λιγότερο από 0,5 watts ενέργειας. Όλα τα μοντέλα Geberit AquaClean shower toilet είναι εξοπλισμένα με λειτουργία οικονομίας και πληρούν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις οικολογικού σχεδιασμού (οδηγίες ErP).

Η πρόσθετη κατανάλωση νερού σε σύγκριση με ένα συμβατικό WC θα ποικίλει ανάλογα με τη χρήση και το εν λόγω μοντέλο. Το κορυφαίο μοντέλο, Geberit AquaClean Mera, χρησιμοποιεί 1 λίτρο ανά κάθε λειτουργία "ντους". Για τα άλλα μοντέλα (Geberit AquaClean Sela και Geberit AquaClean Tuma), η πρόσθετη κατανάλωση νερού είναι 0,5 λίτρα ανά κάθε "ντους".

Όχι. Είναι αλήθεια ότι η κατανάλωση νερού είναι κάπως υψηλότερη από ό, τι για ένα συμβατικό WC, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από το γεγονός ότι η λεκάνη shower toilet μειώνει σημαντικά την ποσότητα χαρτιού υγείας που χρησιμοποιείται. Το σημαντικό είναι να εξετάσουμε τη συνολική εκτίμηση του κύκλου ζωής – δηλαδή από τις πρώτες ύλες μέχρι την παραγωγή, τη χρήση και την τελική διάθεση ενός προϊόντος. Σε standby mode (λειτουργία οικονομίας), όλα τα μοντέλα AquaClean shower toilet καταναλώνουν λιγότερο από 0,5 watts ισχύος. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία οικονομίας και πληρούν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις οικολογικού σχεδιασμού (οδηγίες ErP).

Η επιθυμία για εξοικονόμηση νερού είναι κεντρική στη φιλοσοφία Geberit. Κάθε προσπάθεια να συνδυαστεί η καθαριότητα με τη διατήρηση του νερού παρουσιάζει πάντα κάποιο δίλημμα. Η βελτιωμένη υγιεινή γενικά συμβαδίζει με την αυξημένη κατανάλωση νερού. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή υγιεινή με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό.
Για το σκοπό αυτό, η Geberit ανέπτυξε μια πρωτοποριακή καινοτομία με τη μορφή της τεχνολογίας ντους στροβιλισμού. Αυτή η τεχνολογία ντους στροβιλισμού παράγει μια ισχυρή περιστροφή με ένα απαλό αποτέλεσμα μασάζ και επίσης αερίζει το σπρέι νερού. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό: παρά τη χρήση πολύ λιγότερου νερού, το αποτέλεσμα καθαρισμού ενισχύεται στην πραγματικότητα και το επίπεδο άνεσης αυξάνεται.
Το πρώτο προϊόν που άρχισε να περιέχει την επαναστατική τεχνολογία ντους στροβιλισμού ήταν η Geberit AquaClean shower toilet Mera Comfort. Από το 2017, οι λεκάνες Geberit AquaClean Mera Classic, Tuma και Sela έχουν επίσης εξοπλιστεί με την τεχνολογία, εξασφαλίζοντας καλύτερη υγιεινή σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση νερού.
Με αυτόν τον τρόπο, η Geberit AquaClean shower toilet επιτυγχάνει το στόχο να παρέχει στους χρήστες την ενισχυμένη καθαριότητα διατηρώντας – ή ακόμα και βελτιώνοντας – τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήριά μας.

Κάθε μοντέλο απορροφητήρα περιγράφεται από έναν κωδικό που αναφέρεται στην ασημένια ετικέτα μέσα στο προϊόν ο οποίος αποτελείται από έναν 12ψήφιο αριθμό που ξεκινάει με "208". Αυτός ο κωδικός είναι επίσης απαραίτητος για την αναγνώριση του τεχνικού μοντέλου φίλτρου και άλλων εξαρτημάτων, καθώς και για αιτήματα τεχνικών επεμβάσεων επί του προϊόντος.

Εάν η ετικέτα είναι φθαρμένη ή δυσανάγνωστη, μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες που δείχνουν τα ανταλλακτικά του προϊόντος που θέλετε μέσω της φόρμας στην ενότητα Επικοινωνία.

Δεν περιέχουν όλα τα μοντέλα της Elica το σχέδιο με την ακριβή θέση των οπών (ή διαστάσεις εντοιχισμού). Αν θέλετε να μάθετε εάν ένα συγκεκριμένο μοντέλο περιέχει το σχέδιο, συνιστάται να συμπληρώσετε τη φόρμα στην ενότητα Επικοινωνία. Στη φόρμα θα πρέπει να εμπεριέχεται και ο 12ψήφιος κωδικός που ξεκινάει με το "208" που αναφέρεται στην ασημένια ετικέτα μέσα στο προϊόν.

Εάν ένα συγκεκριμένο μοντέλο απορροφητήρα περιέχει το σχέδιο με την ακριβή θέση των οπών (ή διαστάσεις εντοιχισμού), συνιστάται να συμπληρώσετε τη φόρμα στην ενότητα Επικοινωνία.

Το εγχειρίδιο χρήσης για τον κάθε απορροφητήρα είναι διαθέσιμο στο site www.elica.com σε μορφή pdf. Εάν όχι συνιστάται να το ζητήσετε συμπληρώνοντας τη φόρμα στην ενότητα Επικοινωνία.

Το βασικό ζήτημα είναι να καταλάβετε πρώτα αν ο απορροφητήρας χρησιμοποιείται σε λειτουργία φιλτραρίσματος ή εξαγωγής. Εάν χρησιμοποιείται σε λειτουργία φιλτραρίσματος, ο απορροφητήρας καθαρίζει τις οσμές που παράγονται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ατμού απελευθερώνεται πίσω στο περιβάλλον. Εάν χρησιμοποιείται σε λειτουργία εξαγωγής, τόσο οι μυρωδιές όσο και οι ατμοί απελευθερώνονται έξω από το σπίτι. Επομένως, για σωστή λειτουργία, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες οδηγίες: - η διάμετρος της οπής εξόδου δεν πρέπει ποτέ να μειωθεί περισσότερο από το 20% της αρχικής διαμέτρου. - μειώστε όσο το δυνατόν περισσότερο την κάμψη του σωλήνα; - αποφύγετε, αν είναι δυνατόν, την διοχέτευση με μειωμένο μήκος. - τοποθετήστε και το δίχτυ εντόμων στο άκρο του σωλήνα (αν σταματάει μέσα στον τοίχο και όχι στην οροφή). Αποφύγετε τη χρήση περσιδών με σταθερά πτερύγια που μειώνουν την απόδοση έως και 50%.

Το τεστ αναρρόφησης πραγματοποιείται ελέγχοντας την έξοδο αέρα στην κορυφή του απορροφητήρα, απλά αφαιρώντας τον σωλήνα, αφήνοντας την έξοδο ελεύθερη και ενεργοποιώντας τον απορροφητήρα. Εάν ο αέρας βγαίνει σημαίνει ότι ο απορροφητήρας λειτουργεί. Ελέγξτε για τυχόν προβλήματα εγκατάστασης για να εντοπίσετε τους λόγους έλλειψης απόδοσης.

Η επιλογή του σωλήνα εξαρτάται από τον τύπο διαμόρφωσης που απαιτείται για την κουζίνα. Συνιστάται η χρήση: - εύκαμπτου σωλήνα σε περίπτωση άμεσης εξόδου, - άκαμπτου σωλήνα σε περίπτωση μικρού τμήματος ή εάν υπάρχουν μία ή περισσότερες καμπύλες. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας θα μειώσει επίσης τον θόρυβο που συνήθως δημιουργείται στον εύκαμπτο σωλήνα.

Η διάμετρος της οπής εξόδου δεν πρέπει ποτέ να μειωθεί περισσότερο από 20% της αρχικής διαμέτρου. Για παράδειγμα, αν η έξοδος είναι 150 mm, το τμήμα μπορεί να μειωθεί σε ένα μέγιστο των 120 mm. αν είναι 120 mm, μπορεί να μειωθεί σε 100 mm, αν είναι 100 mm, μπορεί να μειωθεί έως και 80 mm. Μια μείωση που υπερβαίνει το 20% μειώνει σημαντικά την απόδοση και αυξάνει το θόρυβο.

Εάν χρησιμοποιείται σε λειτουργία φιλτραρίσματος, ο απορροφητήρας καθαρίζει τις οσμές που παράγονται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ατμού απελευθερώνεται πίσω στο περιβάλλον. Εάν χρησιμοποιείται σε λειτουργία εξαερισμού, τόσο οι μυρωδιές όσο και οι ατμοί εξάγονται έξω από το σπίτι: όταν είναι δυνατόν, προτιμάται πάντα ο απορροφητήρας εξαγωγής, για υψηλότερη απόδοση.

Το εγχειρίδιο χρήσης καθορίζει εάν το φίλτρο απορροφητήρα πλένεται ή όχι στο πλυντήριο πιάτων. Ο τύπος πλύσης μπορεί να θολώσει το φίλτρο αλλά δεν μπορεί να μεταβάλει τις ιδιότητες φιλτραρίσματος του.

Το εγχειρίδιο χρήσης κάθε απορροφητήρα παρέχεται με εικόνες που δείχνουν τη σωστή εγκατάσταση του φίλτρου.

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα πρέπει να πραγματοποιείται με προϊόντα (ΡΗ7) που δεν είναι ούτε όξινα ούτε αλκαλικά: είναι απαραίτητο να ελεγχθεί ότι το προϊόν δεν περιέχει επιβλαβή συστατικά όπως σόδα, αμμωνία, χλώριο ή οξύ. Εάν ο απορροφητήρας είναι κατασκευασμένος από ατσάλι, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στον είδος του προϊόντος που πρόκειται να αγοραστεί για τον καθαρισμό, επειδή η παρουσία των ουσιών που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να έχει εκφυλιστική επίδραση στο ατσάλι, δημιουργώντας λεκέδες ή σκουριά. Για το λόγο αυτό, η Elica έχει δημιουργήσει μια ειδική γραμμή καθαρισμού: E-Clean. Το Ε-Clean έχει συγκεκριμένα προϊόντα καθαρίσματος για τους απορροφητήρες γυαλιού και ατσαλιού καθώς και ένα πανί για όλες τις χρήσεις.

Το φίλτρο άνθρακα έχει έναν ορισμένο κύκλο ζωής: με την πάροδο του χρόνου, τα συσσωρευμένα σωματίδια λίπους θα εμποδίσουν τη διέλευση του αέρα, δημιουργώντας ανεπαρκές φιλτράρισμα και αυξημένο θόρυβο του μοτέρ. Συνιστάται η αλλαγή του φίλτρου άνθρακα κάθε 3 μήνες.

Η τοποθέτηση του απορροφητήρα κάτω από τη συνιστάμενη τοποθέτηση από τον κατασκευαστή ακυρώνει την εγγύηση και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του χρήστη, διότι στην περίπτωση αυτή δεν μπορούν να εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Συνιστάται να συμπληρώσετε τη φόρμα στην ενότητα Επικοινωνία αναφέροντας τα δεδομένα που αναφέρονται στην ασημένια ετικέτα μέσα στο προϊόν. Εάν η ετικέτα είναι φθαρμένη ή δυσανάγνωστη, μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες του προϊόντος αναφέροντας τα ανταλλακτικά που θέλετε.

floating part 1 floating part 2 floating part 3 floating part 4 floating part 5 floating part 6 floating part 7